Oorgang na outomatiese voerders - Cory Braund, Windy Ridge Cattle & Grain

Oorgang na outomatiese voerders - Cory Braund, Windy Ridge Cattle & Grain

Een van die grootste uitdagings waarmee baie kalftelers tans te kampe het, is arbeidstekorte. Elke plaas moet bestuursveranderinge implementeer om die spanning van werknemerstekorte te help verlig. Verskillende strategieë kan verhoging van doeltreffendheid, vereenvoudiging van protokolle of veranderinge aan die fasiliteit insluit. Een wysiging wat baie kalfgrootmakers oorweeg, is outomatiese voerders. Voordat jy die duik neem na outomatiese voeding, doen jou huiswerk en weeg die voor- en nadele van hierdie voedingstelsel.

Cory Braund van Windy Ridge Cattle & Grain deel hierdie week sy ervaring van die oorskakeling na outomatiese voerders.

 

Q. Cory, hoe het jy daaraan gekom om bottelkalwers groot te maak?

A. Ons plaas is oorspronklik in 1995 deur my ouers begin. Albei het ook van die plaas af gewerk, hulle het 'n paar vleisbeeskoeie grootgemaak en stadig gegroei. In 2012 is my pa onverwags oorlede en ek en my vrou het oorgeneem. Ons het uitgebrei en vet beeste begin grootmaak. Ek het gou besef ek het nie tyd vir die vleisbeeskudde nie, toe besluit ons om net te fokus op die grootmaak van die vet beeste wat meestal Holstein-steers was. Ons het gesukkel om bestendige beeste te vind, so ek het in 2019 geëksperimenteer om self 'n paar bottelkalwers groot te maak en gevind dat ek daarvan gehou het.

Ons het die oorgang gemaak om kalftelers te word en tans maak ons ​​sowat 1800 Holstein-bulkalwers per jaar groot. Almal word privaat verkoop aan klein voerkraalplase in Minnesota en Iowa. Die meeste van hierdie plase het in die verlede kalwers grootgemaak, maar sal nou verkies om hulle net van speen af ​​groot te maak.

My pa het altyd vir my gesê: "Kry iets wat niemand wil doen nie en dan kan jy vra wat jy wil."

Enigiemand kan vet beeste grootmaak; jy moet 'n passie vir die kalwers hê. Ek het daardie passie en dit is 'n wonderlike nis om te vul vir diegene wat verkies om net die ouer diere te hanteer.

 

Q. Wat was jou grootste uitdaging om kalwers groot te maak?

A. Van die grootste probleme wat ek teëgekom het, staar ek nou eintlik in die gesig.

Probleem # 1: Om betroubare arbeid te vind. Dit is en moeilik om 'n werknemer te vind wat so passievol oor kalwers soos ek is. Op die oomblik het ek niemand wat vir my werk nie, ek hanteer al die kalwers op my eie.

Oplossing #1: Gedeeltelik die oorskakeling na outomatiese toevoerders. In die winter van 2020 het ek karpale tonneloperasie ondergaan. Die operasie was baie nuttig vir ongeveer 1 jaar, maar toe het ek weer probleme begin kry. Teen die winter van 2021 kon ek nie meer die melkbottels gryp nie. Dit was 'n groot probleem en ons moes besluit om te verander hoe ons ons operasie bestuur het of besluit om te verander om iets anders te doen. Ons het besluit om outomatiese voerders te probeer.

Dit was 'n leerkurwe. Daar is 'n paar dinge, soos inenting, wat nou vir ons baie moeiliker is. Siekteoordrag was ook 'n probleem in hokke van 28 kalwers eerder as enkelhuise.

Toe ons die eerste keer die motorvoerders gekry het, was ek nie daarop verkoop nie, so ek het nie groot beleggings gemaak om mee te begin nie. Nadat Pasteurella soos 'n vuurpyl deur 'n paar groepe gegaan het, het ons 'n paar veranderinge aan die fasiliteit aangebring. Ek het betonmure ingesit en elke pen is nou sy eie aparte entiteit. Voer- en waterbakke is ook apart en vir elke groep aangewys.

 

Probleem # 2: die ander uitdaging wat ek nou in die gesig staar, is dat daar baie patogene is wat kalfgesondheid beïnvloed, wat antibiotika-weerstandig word. Onlangs het ons 'n aanval van Salmonella Dublin gehad, en dit was 'n stam wat bestand was teen antibiotika. Dit het regtig 'n tol op ons kuite geëis.

Ander gesondheidsuitdagings wat ons in die gesig gestaar het, is die Pasteurella wat ek voorheen genoem het en mycoplasma.

Soplossing #2: Ons het 'n plaaslike veearts wat elke 2 weke uitkom om saam met ons te werk aan kuddegesondheid. Ons het ontdek dat sommige van die kalwers wat ons gekry het nie voldoende teenliggaampiedekking gekry het van die Pasteurella-entstowwe wat hulle by die bronmelkery ontvang het voordat hulle na Windy Ridge gekom het nie. Volgens aanbeveling van ons veearts het ons 'n Pasteurella booster geïmplementeer op 7 dae oud, nadat die kalwers by Windy Ridge aangekom het. Ons gebruik ook 'n nekinplantaat wat tyd teenliggaampies vrystel vir algemene respiratoriese patogene. Albei veranderinge aan ons entstofprogram het werklik gehelp om die voorkoms van respiratoriese siektes op ons plaas te verminder. 

Om die Mycoplasma te bestry, het ons onlangs 'n nuwe produk van Zoetis, genaamd Protivity, begin gebruik. Ons het sopas ons eerste besending 2 weke gelede ontvang en ons is een van die eerste plase wat dit gebruik. Ek verwag goeie resultate om die voorkoms van Mycoplasma op ons plaas te verminder.

Benewens die opknapping van ons entstofprogram, het ons ons tot alternatiewe behandelings vir skure anders as antibiotika gewend. Iets wat regtig goed vir ons gewerk het, is om alle kalwers met 30ml te deurdrenk toesig by aankoms by Windy Ridge, en dan weer deurdrenk met helmknop 30ml van toesig op dag 5. Dit het bewys dat dit byna al ons skurwe uitskakel.

 

Probleem # 3: Kry voorrade betyds. Ek het onlangs 'n paar oorplaatjies bestel, en dit het my 7 maande geneem om dit te kry. Die RFID-etikette wat ek nodig het vir die motorvoerders, het ek 8 maande gelede bestel, en ek het dit nog nie gesien nie.    

Oplossing #3: Ons moet 6-12 maande beplan wanneer ons voorrade bestel. Vir eers hergebruik ek RFID-etikette van ouer diere wat vertrek het om te boer. Dit is nie ideaal nie, maar ons kom klaar totdat ons 'n nuwe besending etikette inkry.

 

Q. Waar sien jy jou operasie in die volgende vyf jaar?

A. Ek het 2 jong seuns, en my doel is om die plaas uit te brei sodat wanneer hulle groot is, een of albei kan deelneem om dit te bestuur as hulle wil. Benewens die grootmaak van die kalwers boer ons 600 hektaar mielies, sojabone en koring. Ons sal voortgaan om daarna te streef om nuwe tegnologieë te probeer en ons ondernemings te diversifiseer soos nodig om 'n volhoubare besigheid te laat groei.

Ons aanbod van kalwers voldoen nie tans aan die vraag nie en kan daartoe lei dat nog 'n stal bygevoeg word. Die motorvoerders maak dit vir ons moontlik om te groei in die lig van arbeidstekorte. Ons kon teoreties amper in grootte verdubbel en steeds die kalwers met net een persoon bestuur. Dit sal dwaas wees as ons nie aan daardie vraag probeer voldoen nie, ons moet net deur die probleme werk en aangaan.

 

Cory, baie dankie dat jy jou passie en insig vir kalf grootmaak met ons deel! Ons wens jou die beste toe op jou reis van groei en volhoubaarheid vir jou besigheid en jou gesin!

 

Geskryf deur: Mariah Gull, MS


Los kommentaar

Let wel, kommentaar moet goedgekeur word voordat dit gepubliseer word