webwerf
Stel kalwers en werknemers op vir sukses – Gedagtes van Brooke Vanderloop, AVA Group Inc.

Stel kalwers en werknemers op vir sukses – Gedagtes van Brooke Vanderloop, AVA Group Inc.

Voorkoming van siekte

Om siekte by die kalwers te voorkom, is die kraamhok die uiteinde van alles en is dit veral wanneer kalwers groepeer. Ook goeie ventilasie en ondersteunende dermgesondheid om dinge soos skure en sekondêre infeksies en respiratoriese siektes te voorkom.

Ek voel dat, veral in 'n kalfstal-situasie, jy jou kalfprogram moet opstel om suksesvol te wees om te verhoed dat jou werknemers uitbrand en deernismoegheid kry. Ek voel dit kan 'n groot probleem met kalfmense wees. Die meeste werknemers sal nie bybly as daar baie siek kalwers en sterwende kalwers is nie. Die werknemers gee om vir die kalwers. As hulle nie suksesvol kan voel om hulle groot te maak nie, sal hulle nie gelukkig wees in hul werk nie. As jy goeie hulp wil hê, moet jy 'n goeie kalfprogram hê, hulle gaan altwee saam.

 

Behandeling van siek kalwers

Ek doen byna al die behandeling. Een ding waaraan ek hierdie jaar wil werk, is om 'n protokol op nul te kry, sodat as ek per se iemand wil leer om kalwers te behandel hulle dit kan doen soos ek dit sou doen. Ek is vertroud met my diere en hul omgewing, so ek kan gewoonlik deur na 'n kalf te kyk of dit die beste sal wees om dit met 'n natuurlike produk te behandel of as dit antibiotika benodig. Ek wil my redenasie dokumenteer sodat, indien nodig, iemand anders die kalwers net so effektief kan behandel.

ek gebruik Sinkroniseer poeier as 'n skuurbehandeling. Logisties was dit vir ons 'n bietjie moeilik om in ons groepbehuisingsprogram te gebruik, so Ma het die idee gehad om die poeier in selfvul-gelatienbolusse te gooi, wat dit maklik maak om dit met 'n pilletjie vir die kalf te gee. Ek wil ook teruggaan om Sync by aankoms te gee soos ons in die verlede gedoen het. Dit was 'n groot hupstoot vir die kalf, en dit het 'n direkte impak gehad op die gemiddelde daaglikse toename.

Ons gebruik toesig daagliks in ons melk om siekte te voorkom. Ek gebruik dit ook al hoe meer as 'n behandeling. Dit is baie effektief op die voorkant van skuur.

Ek het nou die dag 'n preemie kalfie gekry, ek het gedink sy gaan vrek. Sy het reguit water geskuur. Ek het nie vir haar melk of iets gevoer nie, sy kon nie staan ​​nie. Ek het vir haar 30 ml gegee toesig en die volgende oggend het sy soos 'n lentehoender gelyk. Ek dink ek gaan daardie behandeling meer benut. 

 

Suksesvolle werknemers

Hierdie jaar het ek daaraan gewerk om beter en vinniger met my werknemers te kommunikeer. Ek het ook 'n doelwit om meer doelbewus te wees met my spanvergaderings. Nommer een, sodat ek hulle kan vertel hoe goed die kalwers vaar, en nommer twee, sodat ons areas van verbetering kan bepaal. Ek weet baie van my werknemers voel waardeer wanneer ek waarde in hul opinies toon.

Positiewe terugvoer is vir almal belangrik, maar ek voel dit is vir my bogemiddeld belangrik. Ek weet ek het positiewe terugvoer nodig, en ek moet seker maak dat ek dit ook aan my bemanning gee. Een manier waarop ek waardering aan my werknemers toon Ek hou altyd daarvan om lekkergoed en lekkernye beskikbaar te hê. Een van my ouens is baie lief vir koffie so ek sorg dat daar elke dag koffie beskikbaar is.

Ek het nou die dag 'n artikel gelees en dit het gesê dat 27% van melkplaaswerknemers vir 15 jaar nie positiewe terugvoer van 'n werkgewer gekry het nie. Dit is neerdrukkend! Ek sou huil! As werkgewers moet ons regtig fokus op die positiewe vir ons werknemers. Ek gaan meer doelbewus wees met positiewe terugvoer. Wanneer 'n verkoper vir ons kom sê die skuur lyk mooi, moet ek dit aan my werknemers deurgee en hulle laat weet hoe goeie werk hulle doen. 

 

Dankie, Brooke, vir die goeie gedagtes oor die opstel van kalwers en werknemers vir sukses! As jy meer van Brooke se perspektief oor kalf grootmaak wil hoor, kan jy haar besoek Slim kalfie-blog!

 

Surveillance and Sync kan gekoop word in die Kalf onderskeidingswinkel.

 

 

Geskryf deur: Mariah Gull, MS

 


Los kommentaar

Let wel, kommentaar moet goedgekeur word voordat dit gepubliseer word