Goed tot groot - passie

Goed tot groot - passie

Die laaste goeie tot goeie gehalte wat ons bespreek, is passie. Passie is waar die rubber die pad ontmoet, dit is die mense wat trots is op wat hulle doen, en dit is in hul siele gegraveer. Die afgelope week het ek die geleentheid gehad om by iemand baie passievol vir die landboubedryf, Katharine Lotspeich, te gaan kuier. Katharine het met haar gesin en hul melkkoeie van Connecticut na Suid-Utah verhuis toe sy net 3 jaar oud was. Hulle het uitgesien na die geleentheid wat die weste gebied het vir die groei van hul suiwelbedryf.

Gedurende haar leeftyd het Katharine 'n diep passie vir die landbou en die suiwelbedryf getoon in haar betrokkenheid by die tuismeel, 4-H, FFA en in haar professionele lewe. Toe Katharine die werkswêreld betree, het sy baie maniere gevind om vir landbou te pleit. Sy het rolle beklee, van direk met die vervaardiger, tot skouers met wetgewers op die hoofstad. Op die oomblik bied Katharine en haar vriend Valene 'n podcast aan met die naam Millennial Ag, waar hulle die warm onderwerpe bespreek wat vandag die landbou raak. Kyk na hul Facebook bladsy vir huidige podcast-aanbiedings, en poste wat landbou voorstaan!

 

Gedagtes van Katharine oor passie:

Vraag 1: Wanneer is passie vir Ag en die suiwelbedryf by jou ingeboesem?

Katharine se antwoord: Ek dink dit was net 'n saak om daarin groot te word en my ouers se passie daarvoor dop te hou. Omdat ek elke dag daarin verdiep is, sou ek kon sê dat ek dit deur 'osmose' gekry het. Ek het grootgeword met mense wat passievol was en dit het 'n familie-nalatenskap geword.

 

Vraag 2: Hoe het passie vir ag en suiwel u loopbaankeuses beïnvloed?

Katharine se antwoord: Daar was geen sprake van deelname aan ag. Ek het nog nooit 'n rol buite ag oorweeg nie, behalwe as 'n mariene bioloog, en dit is slegs as ag geen opsies bied nie. Toe ek grootgeword het by 4-H en FFA, het ek geweet dat ek beslis universiteit toe wou gaan. 

My loopbaanrigting was tot op hierdie stadium 'n bietjie sleg, maar ek het daarin geslaag om ietwat betrokke te bly in die suiwelbedryf. As u wil hê dat dit moet gebeur, is daar altyd 'n manier om dit te laat gebeur, daar is altyd 'n manier om daarheen te kom.

Ek het my loopbaan by Cargill begin, en ek was so baie naby aan produksie. My volgende beroepskeuse was nie so naby aan die produsent nie. Ek het nog altyd 'n passie gehad vir beleid, en ek kon vir 'n paar Colorado-wetgewers op Capitol Hill werk as hul Ag-beleidsanalis. I het die beleid deurgelees en gehelp om dit te verduidelik en saam te werk om elke wetgewing deur te voer of te voorkom. Ek het dit uiteengesit in terme wat mense nie van ag kon verstaan ​​nie en hulle kon help om te verstaan ​​wat die impak daarvan kan wees. Dit was interessant om te sien hoe beleid gemaak is en hoe die proses werk, selfs as die betrokke politici dalk nie die eindresultate hoef te hanteer nie.

Toe kon ek met Ag-professionele persone werk. Ek het as 'n regulatoriese konsultant gewerk en het vleis- en suiwelprodusente gehelp met die bestuur van voedingsstowwe en omgewingsregulasies. Ek kon sien hoe die beleid wat op Capitol Hill gemaak is, die produsente eintlik beïnvloed en dit het alles in volle sirkel gebring.

 

Vraag 3: Watter uitwerking het dit op u onderneming opgemerk as 'n produsent baie passievol is oor hul industrie en die werk wat hy elke dag doen?

Katharine se antwoord: Ek neem sukses waar. As u passievol is, probeer u om beter te doen, om beter te wees, om te vervul wat u kan. Die passievolle produsente is meer suksesvol. Diegene wat dit as net 'n werk beskou, sonder passie, is moeilik om op te staan ​​en jou skoene aan te trek en opgewonde te wees oor die dag. Passie is 'n rit wat jy elke dag vind. Nie 'n liefde vir geld nie, maar 'n liefde vir wat jy doen, die land, die vee, die mense, wat wys hoe suksesvol 'n operasie kan wees.

 

Vraag 4: Watter rol kan landbouprodusente en bedryfsvennote speel om hul passie aan verbruikers te deel?

Katharine se antwoord:

Ek dink dat dit deesdae 'n belangrike ding is om passie vir wat u met verbruikers doen, te doen. Want as die mense wat u produk koop, van u wil weet, maar nie die antwoorde kry nie, sal hulle elders heen gaan, en dit is miskien nie die regte antwoord nie.

Deel wat u doen en waarom u dit doen. Vertel waarom u daarvan hou, maar moenie u passie verwar met die opvoeding van verbruikers nie. Ek dink die onderwys het 'n arrogante toon aangeneem, dit is amper asof ons aanneem dat hulle niks weet nie.  Ons wil nie ons verbruikers vervreem nie. Deel net wat jy liefhet, waarom jy dit doen en waarom jy passie het.  

Die afgelope 5 weke was vol wysheid van groot produsente! As u nog geen kans gehad het om al die goed-tot-wonderlike plasings te lees nie, blaai deur die menu op die Blog-blad vir meer verhelderende gedagtes van wonderlike mense!

 

Geskryf deur: Mariah Gull, MS


Los kommentaar

Let wel, kommentaar moet goedgekeur word voordat dit gepubliseer word