Vind u nis

Vind u nis

Hallo, my naam is Mariah Gull. Hierdie week kan ek myself voorstel en u 'n bietjie insig gee oor hoe ek my nis in kalf- en versbestuur gevind het en die blog hier op die Calf Distinction-webwerf kom skryf het!

Alhoewel al my grootouers van boerdery afkomstig is, het ek nie op 'n plaas grootgeword nie. Elkeen het hul familieplase verlaat en verskillende loopbane gevolg om hul gesinne op te voed. Maar selfs as klein kindjie het ek altyd 'n innige liefde vir groot diere gehad. Ek was baie gelukkig met wonderlike ouers wat my geleenthede gebied het om my belangstellings na te streef.

Behalwe 'n paar keer by my neef se melkboerdery, het ek nie veel blootstelling aan die suiwelbedryf gehad totdat ek 14 was nie. Ek het die wonderlikste 4-H-leier, Maria Nye, gehad. Sy en haar gesin het onlangs hul melkplaas na Millard County, Utah, verhuis en sy was baie invloedryk op die bevordering van suiwelprojekte in ons 4-H-program. 

Maria en haar gesin is baie passievol oor die suiwelbedryf en om hul passie met ander te deel. Sy was vrygewig genoeg om baie van ons "nie-suiwelagtige" kinders vir haar beeste te laat sien, en het die tyd geneem om ons te leer hoe om na hulle om te sien en vir skou in te pas. Ek is baie dankbaar vir Maria en die geleentheid wat sy my bied deur 4-H wat my belangstelling in die suiwelbedryf aangewakker het. 

Toe my 4-H-dae tot 'n einde gekom het, het ek na die universiteit gegaan met groot hoop vir die toekoms! Ek was 90% seker dat ek 'n veearts wou word, en as dit nie sou uitwerk nie, wou ek iets streef na diere- of mensvoeding.  Ek het gekies om Biologie te studeer as my pre-veearts-program aan die Southern Utah Universiteit. Die somer na my tweede jaar kon ek 'n baie suksesvolle plaaslike veearts in die skadu stel. Dit was 'n goeie ervaring, en ek het baie geleer, maar ek het gevra of dit regtig die loopbaan was wat ek moes volg. Ek het gedink voordat ek my finale besluit geneem het en na die veearts gaan, miskien moet ek iets anders probeer. Die volgende semester het 'n suiwelvoedingsdeskundige van 'n groot voermaatskappy gekom en 'n voorlegging gegee aan ons Block and Bridle Club. Hy het gepraat oor moontlike internskappe met sy onderneming, en ek het besluit om aansoek te doen! 

Na 'n paar onderhoude was ek verheug om uit te vind dat ek die stage behaal het, en nog beter, ek gaan in my tuisgebied in Suid-Utah werk!  Ek het baie geleer gedurende die somerstage en besluit dat ek eerder 'n meestersgraad in suiwelvoeding wil volg. Toe hulle verbaas was, het hulle my aan die einde van die somer net 'n werk aangebied wat die volgende jaar sou begin nadat ek my baccalaureusgraad voltooi het. Ek was verbaas, maar hoef nie lank te dink voordat ek ingestem het nie!

Gedurende my nege jaar by hierdie onderneming was ek die beste om met baie mentors en produsente saam te werk wat my lewe beïnvloed het en my persoonlik en in my loopbaan help vorm het. Ek het hierdie beroepsveld betree met die doel om te leer voedingsdeskundige word, en het gedink dat ek my meestal op volwasse produserende diere sal toespits. Onderweg het ek egter by elke geleentheid gespring om iets nuuts te leer. Een voorbeeld is toe ons 'n kuilvoerspesialis nodig gehad het, het ek opgetree en geleer hoe om die rol te vervul. Ek het ervaar dat elke ding wat ons leer toegepas kan word en daarop voortbou om ons eie vermoëns te verbeter.

In die loop van die jare het ek met produsente hoofsaaklik in Suid-Utah en Suid-Idaho gewerk, en ek het besef dat hoewel ek van alle aspekte van suiwelvoeding hou, ek regtig 'n passie het vir die jong vee. Ek is regtig gefassineer met die idee dat ons 'n kalf kan grootmaak wat oorspronklik ontwerp is om op die dam te bly, groot hoeveelhede melk te drink en stadig 'n rumen te ontwikkel, net so goed en in sommige gevalle, miskien selfs beter, op 'n bottel. , en met behoorlik geformuleerde kalfaanvangers, moet die rumen teen 6-8 weke oud wees om na droë voer oor te gaan! Ek hou ook van al die konsepte wat ons leer oor neonatale programmering, die belangrikheid van biesmelk en oorgangsmelk, en alles wat betrokke is by die ontwikkeling van die immuunstelsel van die kalf. 

Ongeveer 4 jaar gelede het ek besluit om my werk as voedingsdeskundige / kalf- en verspesialis te beëindig en by my klein kinders tuis te bly. Dit was moeilik om spanlede en produsente met wie ek graag saamgewerk het, te verlaat, maar ek wou nie die beperkte tyd wat ek gehad het, terwyl my kinders klein was, laat vaar nie. 

Alhoewel ek besig was om ma te wees, het ek 'n bietjie tyd gehad om na te dink oor wat ek sou wou doen as ek die geleentheid sou kry om terug te keer na 'n loopbaan in die kalf- en versbedryf. Een van my grootste frustrasies as kalwersvoedingsdeskundige was dat dit nie saak maak hoe groot die melk of melkvervanger is nie, of hoe wonderlik die voorgeregsformule is nie. As kalwers siek word, sal ons nie die prestasie kry waarna ons gesoek het nie . Ek het daar en dan besluit of ek en wanneer ek weer werk toe gaan, my die meeste daarop moet toespits om produsente gesonde kalwers te help deur siektes te voorkom. 

In die herfs van 2020 het ek die geleentheid gekry om van die huis af te werk en die blog hier op die Calf Distinction-webwerf te skryf. Ek kon nie meer opgewonde wees nie, want hierdie geleentheid het my 'n manier gegee om my kennis en ervaring met produsente te deel, aan te hou om nuwe dinge te leer en steeds tuis te wees by my kinders! 

As ek een woord van advies gehad het vir almal wat hulself in hul eie loopbaanveld ontwikkel, hetsy boer, boer, kalwerboerdery, veewagter, bestuurder, werknemer, teler, of iemand wat in die veebedryf wil werk as veearts, voedingsdeskundige , of enigiets anders. Dit sou wees om u nis te vinde. Elkeen van ons maak saak, ons het almal sterk en swak punte, maar saam kan ons baie vermag!  Vind waar u passie lê en bou daarop. Werk elke dag hard om iets nuuts te leer en voort te bou op u fondament. Ons bedryf verander en ontwikkel op maniere wat ons ons nooit kon voorstel nie. Maksimeer geleenthede vir leer en groei. Dink buite die boks wanneer u besluite neem wat u sal bepaal vir wat more bring.

 

Geskryf deur: Mariah Gull, MS


2 kommentaar

  • Steve Whitesides

    Ons was een van die melkerye waarmee Mariah gewerk het. Wat 'n talentvolle en passievolle mens is sy nie. Dankie vir wat u ons by Whitesides Dairy geleer het.

  • Donna Thompson

    U boodskap is so inspirerend - dankie dat u dit gedeel het. Ek het meer geleer deur dit net te lees. Natuurlik is ek klein vooroordeel as dit by koeie kom 🐄 Sterkte altyd!

Los kommentaar

Let wel, kommentaar moet goedgekeur word voordat dit gepubliseer word