webwerf
Plaas tot tafel - Sarah Knust (Sawmill Creek Farms LLC.)

Plaas tot tafel - Sarah Knust (Sawmill Creek Farms LLC.)

Hierdie week het ons 'n klein bederf in die winkel! Sarah Knust van Sawmill Creek Farms LLC. deel met ons hoe sy haar kleinhandelvoedselbesigheid begin het en die groei wat dit oor die laaste paar jaar ervaar het!

 

'n Bietjie oor Sarah

Ek het op 'n melkplaas in Noord-Michigan grootgeword. Ek en my gesin moes in 2009 verkoop toe die mark ineengestort het. Vir ongeveer 3.5 jaar het ek op ander plase gewerk, en ek was vir 'n paar jaar 'n kalfbestuurder vir 'n groot melkery. Ek het my man in 2012 ontmoet en ons is getroud in 2013. My oudste is toe in Januarie 2015 gebore.

 

Ons beeste

Ons het 60 broedkoeie wat ons elke jaar uitkalf. Ek maak ook elke jaar so 120-130 Holstein bulkalwers groot. Die bottelkalwers is regtig my spesialiteit. Ons koop hulle by 'n groot melkery noord van ons, en hulle kom so 2-10 dae oud na ons toe. Ek probeer wegbly van die veewerwe en die siekte wat daar oorgedra word.

Clostridium was in die verlede vir my 'n probleem. Ek hou anti-toksien in die yskas vir sulke gevalle. Ek dink ek het die oorsaak van daardie probleem redelik goed uitgepluis. Ons water was nie warm genoeg nie, en die melk het te veel afgekoel voordat ons dit kon voer.

E. Coli en Crypto is ook dinge waarmee ons soms sukkel. Onlangs het ek my kuite begin gee toesig. Die kalwers kry 10 cc. daagliks in hul melk, en as daar een is wat onder die weer is, deurdrenk ek hulle met 30 cc. direk in die mond. Sedert ek daardie protokol begin het, het ek ongeveer 5% van die probleme wat ek voorheen gehad het.

Ek het ook bokke en ek sit die Surveillancej in hul water as hulle 'n grap maak. Hulle suig dit reguit en dit lyk of dit hulle deur die stres en oorgang help.

 

Begin 'n Vleisbesigheid

My man het 'n saagmeul en 'n saaiboerdery. Vandat ek op 'n melkery grootgeword het, het ek die koeie baie gemis. So, ons het begin om net so 6 kalwers op 'n slag te kry en ons sou ongeveer 12 per jaar vir 'n paar jaar grootmaak. Ons sou hulle dan half of geheel aan familie en vriende verkoop.

In 2016 het ons die vleiskleinhandel begin verkoop en het sedertdien gegroei. Ons het varke, vleishoenders en lêhoenders by ons plaas gevoeg. Toe COVID ons besigheid tref, het ons net so ontplof dat ons nou elke jaar ongeveer 140 beesvleis, 120 varke, 2,300 5 vleishoenders na die mark stuur. Ons verkoop ook 6-XNUMX dosyn eiers per dag wanneer ons oop is. Ons het 'n winkelfront hier op ons plaas. In ons winkel verkoop ons ons eie vleis en eiers, en het melk, heuning en esdoringstroop van ander plase by ons aanbod gevoeg.

Ons het klaar uitgebrei en kritiseer nou alles en maak dit meer doeltreffend. Dit is moeilik om nou hulp te kry, so dit is baie werk vir net my man en my. Ons het tans meer as 260 stuks beeste op die plaas, en 'n klomp hoenders. Ons probeer maniere vind om meer doeltreffend te wees en dinge makliker te maak totdat ons kinders oud genoeg is om 'n bietjie meer te help.

 

Grootste uitdagings

Een van my grootste uitdagings is om kliënte te oortuig dat plaasvleis van hoër gehalte is as vleis van die kruidenierswinkel. Dit is 'n stryd om te bewys dat ons vleis werd is wat ons vra. Een klant wou die hoender wat hulle gekoop het terugbring omdat hoender in die winkel $1.99/lb was. en ons het $3.25/lb gehef. Dit is belangrik om die klante op te voed, hulle moet in ag neem dat winkelhoender ingespuit word en hulle betaal vir water. Nog iets om in ag te neem, is dat ons hamburger, wat 90:10 is, baie laer in vet bevat in vergelyking met die 73% maer hamburger by die kruidenierswinkel. 

 

Advertising

Ons grootste advertensieplatform is Facebook. In 2019 het ons 119 volgelinge gehad en nou 3 jaar later het ons 3,100 XNUMX volgelinge. Ons het 'n webwerf en gebruik ook 'n toepassing genaamd skuur 2 deur om aanlynverkope te doen, en pos sjimpansee om 'n nuusbrief oor al ons spesiale aanbiedinge uit te stuur. Nog iets wat ons doeltreffend gevind het, is om te betaal om 'n advertensie op die plekmatjies by sekere plaaslike restaurante te hê.

 

Verwerking en Pryse

Ons het 3 verskillende verwerkers wat ons gebruik. Mens spesialiseer in Somerwors en Jerky en sulke goed. Ek probeer om verwerkingsdatums 'n jaar op 'n slag te bespreek. 

Pryse is moeilik, veral tans met stygende brandstof- en kunsmispryse. Ons probeer om ons pryse billik te hou vir ons gemeenskap.

 

Dankie, Sarah, vir jou toewyding om hoë kwaliteit vleisprodukte vir die verbruiker te produseer en dat jy alles oor Sawmill Creek Farms met ons deel! Dit was wonderlik om 'n bietjie insig te kry in wat jy doen! 

 

Geskryf deur: Mariah Gull, MS


Los kommentaar

Let wel, kommentaar moet goedgekeur word voordat dit gepubliseer word