Verbind met verbruikers - Onderhoud met Emily Matzke

Verbind met verbruikers - Onderhoud met Emily Matzke

Emily en haar kêrel maak op een slag tussen 50-75 kalwers op outomatiese voerders groot, afhangende van die tyd van die jaar. Ongeveer ¾ van die kalwers is Holstein-bulkalwers en ¼ van die kalwers is Holstein Wagyu-kruisings wat van plaaslike melkplase afkomstig is. Benewens beeste teel hulle kontantgewasse en het hulle ’n graanfasiliteit.

 

Emily se agtergrond

Ons maak kalwers groot op my kêrel se familieplaas. Hulle is 7th generasie boere. My grootouers het 'n melkplaas besit, maar toe my oupa oorlede is toe ek in 3 wasrd graad, het hulle die koeie verkoop en die plaas verhuur.

Daarmee het ek soort van my verbintenis met die landbou verloor. Met die feit dat ek by 4-H en FFA betrokke was, is ek soort van teruggebring in die landbou. Ek het uiteindelik by die Universiteit van Madison skoolgegaan om veekunde en landboujoernalistiek te studeer. Oorspronklik wou ek ’n veearts word, maar dit het nie vir my uitgewerk nie, en ek het die ag-besigheidsbaan gevolg om my veekunde-graad te voltooi.

Terwyl ek op universiteit was, het ek by die Sassy Cow Creamery gewerk. Ek het in die winkel gewerk, maar ek het ook plaastoere gegee en dit is waar ek my liefde vir agritoerisme ontdek het, en om iets te hê wat landbou met die plaaslike gemeenskap kan verbind.

Ek het vir ongeveer 2 jaar by die Wisconsin Dairy Checkoff gewerk nadat ek kollege gegradueer het. Ek het destyds meer by die plaas betrokke geraak. As gevolg van my liefde vir landboutoerisme wou ek iets meer op ons plaas doen wat sal help om ons met die plaaslike gemeenskap te verbind. Ek het op die idee gekom om ons beesvleis plaaslik te verkoop. Ek het destyds die idee geopper dat ons net kwartiere en helftes aan familie en vriende verkoop het. Ek wou hê ons moet meer fokus op die verkoop van beesvleis in kleiner hoeveelhede.

Ek het ook geleenthede op die plaas begin aanbied. Ek het 'n joga-geleentheid saam met 'n plaaslike joga-ateljee saamgestel en ook plaaskampe aangebied. 

 

Joga op die plaas

Die aand wat ons die joga-geleentheid gedoen het, was die perfekste ooit. Dit was 'n warm aand met 'n pragtige sonsondergang aan die einde van ons joga-vloei. Ons was reg langs die weiding van vervangingsverse wat ons pasgemaak grootmaak. Ons was agter 'n paar bome, en dit het so afgesonder gevoel. Die verse het baie nuuskierig geraak oor wat ons doen en tot by die kant van die heining gekom waar ons was. Almal was mal oor die naby-ervaring met die verse. Ons gaan volgende jaar nog 'n joga-geleentheid aanbied.


Belonings

Die afgelope tyd het ons 'n groep baie onstuimige kalwers. Ek geniet dit baie om net te kyk hoe kalwers kalwers is. Net om die skoonheid van die natuur te kan aanskou, en te kyk hoe die kalfies met mekaar speel.

Nog iets wat baie lonend is, is wanneer ek 'n kalf het wat nie goed vaar nie, ek neem die tyd en energie om te help om beter te word. Hulle voel beter en om sterker te word, is ook baie lonend. 

 

Kalf grootmaak uitdagings

Soms sukkel ons as kalwers wat ons optel, blykbaar nie wil floreer nie. As 'n plaas sal daar altyd een of ander laag siekte wees wat jy moet hanteer. Dit gaan alles oor wat ons kan doen om seker te maak dat ons kalwers soveel as moontlik vir sukses ingestel is, veral waar ons hulle van 'n ander plaas af kry.

Wanneer ons hulle optel, gee ons vir hulle ons entstofprotokol waaraan ons saam met ons veearts werk. Ons voeg ook goed by die melk wat help met hul immuunfunksie. Soos hulle in die groephok gaan, hou ons hulle geskei volgens ouderdom, sodat hulle nie siektes aan jonger diere oordra nie.

 

Auto Feeder Barn

As ander boere 'n outomatiese voerskuur wil bou, stel ons voor om jou skuur teen die wind van ouer diere te plaas. Ons is effens spyt oor ons plasing van die skuur. Ons verstaan ​​nou windrigting en natuurlike lugvloei beter en wens ons het dit aan die ander kant van ons plaas gesit. Soos dit nou is, vloei al die lug van die ouer diere af na die kalfstal. Die kalfstal is ook langs die oprit en stof van verbygaande voertuie veroorsaak probleme in die somer wanneer die gordyne af is. Hindsight 20:20 ons moes dit iewers anders gesit het.

Ons het verlede somer waaiers ingesit wat uithoekig is en ons verstel die gordyne aan die kant naaste aan die pad wat help, maar mens kan steeds 'n verskil in gesondheid sien in daardie kalwers wat aan die kant van die skuur naaste aan die pad gehuisves word.  

 

Sosiale media

My sosiale media boodskap is dat boere vriende is. Ons is normale vriendelike mense, en jy kan ons ook vrae vra. Ek deel ook graag van my persoonlike belangstellings soos kook en fiksheid. Ek wil hê hulle moet met my kontak maak as 'n normale mens. Ek hou daarvan om my grimering te doen en aan te trek, maar ek boer ook. Ek wil dit alles gebruik om verbruikers te help verstaan ​​dat ons as boere hier is om voedsel vir almal op 'n veilige en gesonde manier te produseer.

Wys landbou as pragtig, maar ook die eerlike dele van hoe ons die kos wat jy eet grootmaak. Oorbrug die gaping tussen produsente en verbruikers en doen dit op 'n manier wat mense kan vereenselwig.

Ek deel baie oor ons direkte-na-verbruiker-beesvleisbesigheid aan ons FB-gehoor, en die gesondheidsvoordele van beesvleis eet en hoekom beesvleis goed vir jou is. Ek deel ook graag oor wat die verskillende vleissnitte is en hoe jy dit kan gaarmaak.

 

Ander lae

As jy belangstel om na ander besigheidspaaie te duik, soos om plaastoere of ander geleenthede op jou plaas aan te bied, is daar hulpbronne daar buite om jou te help om aan die gang te kom. Ek het begin om beesvleis te verkoop en plaasgeleenthede aan te bied omdat ek inspirasie van ander boere gekry het, en dit was baie pret. Dit is beslis die moeite werd om dit te doen as jy die belangstelling het!

 

Dankie, Emily, vir die deel oor jou beesvleisproduksiebesigheid, en hoe jy jou plaas aan jou plaaslike gemeenskap verbind! As jy meer van Emily wil hoor, kan jy beesvleis van haar webwerf koop en haar sosiale media-bladsye besoek!

Facebook

Instagram

TikTok

 

Geskryf deur: Mariah Gull, MS


Los kommentaar

Let wel, kommentaar moet goedgekeur word voordat dit gepubliseer word